Salı, Haziran 27, 2006

İTÜ de İç Savaş

"Planımız başarıya ulaştı,efendim" dedi EEF'nin genç komutanı, son istihbarat rapor sunumunu bitirdikten sonra.Karşısındaki EEF Enformasyon Başkanı kafasını olumlu anlamına gelen bir şekilde ağır ağır salladı.Planın ana fikri genç komutandan çıkmıştı,planı üstlerine kabul ettirmek için kafasında sayısız gelişim olasılığı üretmiş ve her olasılığın simulasyonunu EEF mühendislerinin en son ürünü bilgisayarın yüksek kapasitesinin sınırlarını sonuna kadar sömüren yapay zeka programında test etmişti.Başarı olasılığı %95.478 olan yöntem uygulamaya konulmuştu.
Plan ve yöntem basitti:Kendi fakültesi gibi Bilim-Teknikte çok aşama kaydetmiş olan diğer fakülteler arasında mistisizm tohumları atmak.

Nano botlar gibi ürünlere belli bir yaşam süresi ayarlanmıştı,yaşam süresi biten nanobot karanlık biryere gidip kendini parçalara ayıryordu.Böylelikle görev tamamlandıktan sonra yapılan işin arkasında EEF nin olduğu anlaşılmıyordu.Tabiki Nano bot kalıntıları diye birşey yoksa nano botlarda olamazdı fakat nanobotları gördüğünü iddaa eden insanlar vardı ve sayıları gitgide fazlalaşıyordu."İnsanoğlunun belkide değişmeyen tek alışkanlığı" diye düşündü genç komutan:Anlaşılamayan durumları daha anlaşılamayan teorilerle açıklamaya çalışmak.Bu güya mistik olan olay büyüdükçe bir sürü teori kendiliğinden türedi,bir kısmı nano botların uzaylı bir ırk olduğuna ve amaclarınınının önce tüm itüyü sonrada dünyayı ele geçirmek olduğuna karar verdi ,diğer kesim ise kendilerini nano botları görebilen seçilmiş kişiler olduğuna inanmaya başladılar ve "kutsal,mikro-tanrılardan" yeni vahy gelene kadar sabırla beklemeyi kararlaştırdılar.
-Ne düşünürlerse düşünsünler diye içinden geçirdi komutan.Sonuç EEF zaferini getirecek olduktan sonra gerisi onu hiç mi hiç ilgilendirmezdi.

Nano botlar hakkında ortaya çıkan son söylenti raporlarını okuduktan sonra arkasına yaslandı ve dakikalar önce oda sıcaklığıyla ısıl denge haline gelmiş olan kahvesinden bir yudum aldı.Soğuk kahve boğazından midesine doğru gravitasyon kuvvetinin emrettiği bir biçimde hareket ederken yeni gizli bir emir geldiğinin sinyalı ekranda yanıp söndü.

-Kahretsin,dedi.Yine allahın belası şifreli bir mesaj.
EEF nin eskiden beri sürdürdüğü bir gelenekti bu.Tüm önemli emirler farklı bir kodlamayla şifrelenir ve o şekilde yollanırdı.Emri alan kişi emri görebilmek için şifreyi çözmek zorundaydı.Bu yöntem doğası gereği yeni ve yaratıcı şifreleme ve şifre-çözme tekniklerinin ortaya çıkmasını sağlıyordu.

Odayla ısıl denge halini koruyan likid kahverenkli arkaşaının sessiz varlığı eşliğinde şifreyi çözdü.Çözüm süresi 56 dakika 45 saniye."Lanet olsun" diye homurdandı."Bu emir mi çok gizli yoksa ben mi yaşlanıyorum?".Emri okuduğunda ise hala genç olduğunu anladı..
"Casus amaçlı kullandığımız nanobotlar İnşaat fakültesi görevinde başarısız olmuşlardır.
Hiç bir nanobot düşman fakülte duvarlarını geçememiştir.
EEF İstihbarat Komitesi tarafından konu üzerinde çalışmaya başlamanız emredilmiştir."

-İşte bu tam bir felaket! diye bağırdı.

Gerçektende bir felaketti,eğer nanobotlar İnşaat fakültesi sınırlarını geçememişse nanobot mistisizmide geçememişti.Bu durumda EEF tarafından yaratılan ve kendi kendini türetme aşamasına gelen mistisizm silahı İnşaat fakültesine yarıyor demekti.Çünkü bu ideolojik silah doğal olarak bazı alt kademe bazı EEF vatandaşlarınıda etkilemişti."Bu sorunu halledemezsem EEF'nin tüm gerçek silahları beni etkileyecek"dedi ve olanca gücünle masaya yumruğunu indirdi, o ana kadar bulunduğu kabın şeklini almış bir şekilde duran kahve ve su molekülleri de artık özgürdü.

devamı ve tamamı;

http://www.bilimkurgu.itu.edu.tr/forum/viewtopic.php?t=63

Blogged with Flock

3 yorum:

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

MARRIAGE wishes: I am looking for A SERIOUS WOMAN!.. It's not important: how your body looks; not so important you are long or short, heavy or not... It Is most importanr the attitudes and what you decide on future, be polite and it'll be wonderful, you are reliable as character... Your thoughts feelings in the heart counted very important. It is important to build a family, than investing to the courses of sexual bodybuilding... Do you be FAMILY PARTNER at home and work life?.. I am over 45, divorced, no kids, well educated, Norway Citizen. I am looking for a woman under 33 years of age...someone who wants to settle down and make babies. I have no economic problem and I am quiet non smoker, no drug-user no alcohol-related. But you are free to smoke or drink or spend time for another kind hobbies... I think RESPECT creates HAPPINESS. My character points: sincere, gentle, softly, adore family life. I have my own firm and work-partnet needs for this work place too. Maybe we shall collaborate on work life. Work with me if you don't like stay at alone at home. Someone who think to marry or live like brother&sister, WHY NOT; sex is not the ground in family life, but soul. Have you any question or suggestion; take it easy, JUST FLY DIRECTLY to OSLO AIRPORT, I am at this place to serve YOU, now and forever... Recommented, harry up for a happy future, so you are WELCOME!.. It's better to be realist and COME, to do here what you can. I don't like "long time flirt or secret lover to any madame" too. Yes, I wish be your BEST in LIFE , only for YOU. It's not pity what you couldn't succee in your life until today; it's pity if we not realize our dreams in future... I wish ONLY ONE GOOD WOMAN, not many many women.... Do you understand me?! ONE GOOD HEART is ENOUGH to SHARE HAPPINESS.. Two times I sent ticket to two different countries, but nobody cames to Norway; although everything I am optimistic... Be optimistic and give your hand, be Norwegian citicen! Feel free, reply me; please!..I am was I am; clear and ready to DO my BEST for a true LIFE-PARTNER. So open-hearted! Do you do be so clear and just write to me, via e-mail address:

Roger Friedland
Roger_Friedland@hotmail.com